Остава около половин година до представянето на новия iPhone 7 и както обикновено слухове не липсват. Според последните приказки, които се въртят в мрежата, iPhone 7 Plus вероятно ще има двойна основна камера и на всичкото отгоре е възможно да видим и две версии на iPhone 7 Plus. Едната с двойна камера и едната с обикновена.

Това не е чак толкова голяма изненада, след като за тази технология в телефоните на Apple се говори от доста време. През 2014 първо започна да се говори за двойните камери в iPhone. След това Apple купи компанията LinX, която се е специализирала в тази сфера. Накрая се появи и патент, който затвърди слуховете. Сега остава да видим дали от Купертино все пак ще покажат нещо ново в iPhone 7 Plus.

Ако се чудите как ще работи тази камера, все още не може да ви кажем със сигурност. Според MacRumors двете камери ще работят заедно, за да направят една висококачествена снимка, а не за 3D снимки или нещо подобно. По този начин инженерите ще опитат и да намалят шума в снимките, като в същото време да повишат яснотата на изображението. Самият сензор и пикселите вероятно няма да са големи, а всичко това ше намали и шанса за още по-издута камера на гърба.

Дали ще видим два модела вече е нещо съвсем друго. Логичното обяснение е “печалба”. Apple са известни с уникалните си стратегии и похвати за печелене на пари, което оправдава донякъде наличието на втора версия с две камери, която ще бъде по-скъпа. Дали обаче технологията е готова за масовия потребител според ябълката предстои да стане ясно.