Звучи страшничко, но нов слух, разпространен от японския блог Macotakara твърди, че бъдещия iPhone ще бъде без аудио жак. Според тях с това си действие Apple се стреми да намали дебелината на iPhone 7 (спрямо тази на iPhone 6s) с цял един милиметър. И въпреки, че iPod Touch има аудио жак и е по-тънък от iPhone в момента, слухът е актуален и звучи логично.

Защо звучи логично, ще попитате, и ще ви отговорим – защото Apple представиха поддръжка за слушалки през Lightning порта преди доста време и дори някои производители вече предлагат такива аксесоари за слушане на музика (между които Philips и Sony).

Все още нищо не е потвърдено (а и надали ще бъде, знаем си ги Apple), но няма да се учудим ако iPhone 7 бъде представен без 3,5-милиметров аудио жак. Това ще накара Apple да произвежда и нови слушалки, а всички други производители ще трябва или да се съобразят с това, или да направят преходници. Разбира се, в тези производители не влизат такива, които произвеждат безжични Bluetooth аксесоари.

3 Коментари

  1. А аз реших, че най-накрая са решили да оправдаят наличието на блутуут в устройствата си.

  2. „слушалки през Lightning порта“ означава ли това че докато зареждаме телефона или по някаква причина е свързан с компютър не може да ползваме слушалките.

  3. За жалост, абсолютно да… Освен ако не става въпрос за Bluetooth безжични слушалки.

Comments are closed.