iphone-6s-body-size

Прословутият bendgate тест, с който iPhone 6 Plus стана безобразно известен, се превърна в мерило за качество и след като бумът около новия устройството отмина, всички решиха да се пробват. За някои не беше достатъчно да огънат телефона с ръце, че чак опряха до специална техника, а пък големите производители решиха да използват момента и също да си направят реклама, като пуснаха специални клипове, в които огъват телефоните си в специални за целта тестови зали.

Истината е, че никой не успя да постигне този рекламен ефект, който Apple за пореден път направи, но годината така или иначе си отмина и сега е време да видим нов флагман от Купертино. Големият въпрос обаче е дали новият iPhone 6s Plus  ще се огъва? На него в момента може да ви отговори само един човек и това е домакинът на YouTube канал Unbox Therapy.

Поради една или друга причина, той има в себе си металния корпус от новия iPhone 6s и направи няколко интересни замервания, които може би ще ни дадат малко повече светлина около големия въпрос. На първо четене изглежда, че новият корпус е една идея по-дебел точно в областта, където се получава въпросното огъване. Ако вярваме на измерените стойности в това видео, то нещата изглеждат така:

 

Размери iPhone 6S iPhone 6
Височина 138.26 мм  138.09 мм
Широчина 67.16 мм  66.91 мм
Дебелина на рамката 1.90 мм  1.14 мм
Тегло 25 г  27 г

 

Ако слуховете са верни и Apple наистина използва този нов алуминий серия 7000, то очевидно ще имаме телефон с по-лек корпус, но в същото време подсилени рамки, за да се избегне така скандалният bendgate. Дали тези леки на пръв поглед промени ще направят следващия iPhone 6s Plus по-устойчив, предстои да разберем. Нови слухове гласят, че голямото събитие е планувано за 9-ти септември, а вероятно малко след това видеата с огънати iPhone-и ще залеят мрежата.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS