iphone

Всички сме чели разказите на заклети iPhone фенове, които никога не биха изневерили на любимата си марка. Виждали сме и пламенните привърженици на Android, в чиито очи телефоните на Apple са прехвалени играчки на неоправдано висока цена. Само вижте коментарите на която и да е новина за iOS или Android и веднага ще станете свидетели на сблъсък на мнения, наподобяващ спор между футболни маниаци.

Един потребител на iPhone обаче решил да използва телефон с Android за половин година, само за да разкаже какво е видял за този период в любимата си социалка Reddit. След което отново се върнал на своя iPhone.

Първото нещо, което направило впечатление на HairOnTheHead след смяната на iPhone 5 със Samsung Galaxy S4, било разликата в качеството между приложенията за iOS и Android: „App Store и приложенията за iOS са една крачка напред в сравнение с тези в Google Play.“, споделя той. „Малки нещо като приложенията ми за банкиране, за Starbucks и др. не само работят подобре… те просто… изглеждат по-добре в iPhone. Докато използвах S4, приложенията често изглеждаха недоизпипани. Това ме подлудяваше в началото, но постепенно свикнах.“

Reddit потребителят описва някои други недостатъци на Android преживяването като често срещаните бъгове и сривовете на приложения, а също така и слабата издръжливост на батерията, която по негови думи е несравнима с тази на iPhone.

Но не всичко през тези шест месеца било неприятно за HairOnTheHead. Липсват му няколко функционалности на Galaxy S4, откакто се върнал на iPhone 5. Това са сменяемата батерия, възможността да праща и получава SMS-и през компютъра си с MightSMS, както и добрата интеграция на смартфона с услугите на Google. Той гледа на себе си като „Google наркоман“, който разчита на Drive и други услуги на гиганта за ежедневната си работа.

„Трудно е да се обясни.“, заключава той. „iPhone има по-малък екран и много по-малко функционалности, отколкото S4… но може би точно там е неговата сила. Apple прави едно нещо наистина добре — създаването на страхотен телефон със страхотни приложения. И се радвам, че след шест месеца го преоткрих.“