iphone-5

Колкото и незаменими да са мобилните ни устройства, колкото и да си ги обичаме, все пак трябва да сме нащрек – те могат да бъдат и доста опасни. Наскоро ви разказахме за случай, при който Samsung се стопи под възглавницата на спящо момиче в САЩ, а преди броени дни друг инцидент, този път с iPhone 5, предизвика паника в самолет (поредното доказателство, че името на производителя не е гаранция: случаи на пламване са регистрирани с модели на различни компании).

Какво точно се е случило? На летището в Тел Авив самолет се готвел да излети за столицата на Чехия – Прага. Всички пътници, около 150, вече били на борда и се настанявали, като слагали ръчния си багаж на определените за целта места. Една от пътничките, Жардин Леви, отворила за последно дамската си чанта и забелязала, че със смартфона й – iPhone 5, нещо не е наред. Секунди по-късно устройството избухнало в пламъци, а неприятната миризма и пушекът започнали да се разнасят из кабината на самолета, разказват свидетелите.

iphone-5-izgorql
Изгорелият iPhone

Въпреки че самолетът все още не бил излетял, екипажът решил, че е по-благоразумно да евакуира пътниците заради настъпилата паника – особено изплашени били онези от тях, които не видели какво точно се случва, а само подушили миризмата и видели сивкавия дим. След като хората били свалени от борда и върнати на терминала, специалисти проверили за всеки случай самолета, преди отново да допуснат пътниците на него. Така и не станало ясно каква е причината любимият iPhone 5 на Жардин да се запали, но устройството било напълно изгоряло и, естествено, останало на летището в Тел Авив, след като пътниците (включително и собственичката му) все пак излетели за Прага.

iPhone-5-samolet2
Собственичката на телефона Жардин (вдясно) приема с усмивка инцидента