жена

На въпроса дали жените често си купуват нещо, само защото тяхна приятелка им го е препоръчала или просто го има, видели са го в реклама, изглежда добре или просто е модерно, ще отговоря с ръка на сърцето положително. Правят го и то доста често. Без да има друго обяснение, защото ние жените като цяло рядко следваме логиката. Днес ще ви разкажа за решението ми да си купя iPhone 5, за фазите на вътрешна борба, които имах в себе си като типичната жена и като тази, разбираща от технологии. За купуването на телефона, първите ми впечатления и всичко, което се случи впоследствие.

Фаза № 1. Размисли

Трябва да си призная, че в началото не бях много сигурна какво да правя. Колебаех се около месец преди да взема това велико решение. Преди това бях горд собственик на типично женския Galaxy S III mini La Fleur, предоставящ ми лесен, бърз и безплатен достъп до повечето приложения и всички екстри, които носи със себе си операционната система на Android. Изглеждаше добре, много сладко и женствено, но не толкова, колкото iPhone 5. Изчистеният дизайн и алуминиевият корпус, излъчващи стил, просто ми нашепваха от рекламите, че това е телефонът за мен. Разбира се, двете устройства са коренно различни и дори не са в един и същи ценови и какъвто искате клас, което водеше до логичния извод, че iPhone много повече привличаше женското ми внимание.

Фаза № 2. Колебанието

Ами ако все пак това не е телефонът за мен? Мисълта, че ще трябва да сменя Android на iOS едновременно ме плашеше и разпалваше любопитството ми. Все пак нямаше как да си купя нещо, без да се поинтересувам малко повече за него. Поради тази причина поразучих повече за операционната система и изобщо за начина и на работа и честно казано не ми изглеждаше толкова трудно. От всичко най-сложно ми се видя свалянето на iTunes на настолния ми компютър, където трябваше да си направя регистрация. Тя ми беше необходима за свалянето на приложенията от App Store. Синхронизирането му с лаптоп, който работи с Windows малко ме плашеше и определено беше един вид неудобство, защото бях свикнала да си ползвам телефона като USB флашка, но така или иначе пълно щастие няма. Казах си „До тук добре”, но както предполагате, това не беше всичко.

Фаза № 3. iPhone като женски аксесоар

Телефонът за мен не е само телефон, той е и аксесоар, завършващ стила. Той трябва да изглежда добре, да ми подхожда и да ми е удобен. Важно е също и да има добра батерия,  достатъчно памет, за да побере всичките ми снимки и приложения и да е удобен за работа. След подробно проучване разбрах, че петицата не е най-добрия телефон като съотношение цена/качество и въпреки това притегателната сила на Ябълката беше по-силна от мен. Имаше нещо в този телефон, което ме караше да го искам. Типично по женски – не знаех защо го искам, но го исках веднага. Просто вярвах, че тази визия ще приляга идеално на жена като мен, ще е отличен завършек на моя стил и ще подчертава по най-добрия начин нежност и в същото време класа.

Фаза № 4. Това бе достатъчно да ме убеди да си го купя

Купих го от оператор, което може би не беше най-умното решение, защото при тях цените винаги са завишени, но това е друга тема за разглеждане. За мен не беше изненада, но трябва да отбележа, че старата ми карта няма да стане за този телефон. Така се стигна до ваденето на nano SIM, което е един много важен момент, ако всичките ви контакти са на картата. Аз за малко щях да си изпатя и да загубя всичко, така че внимавайте много, когато този момент настъпи.

Типично за някои жени, аз много държа на нещата си, а като технологичен маниак държа особено много на техниката ми. Повечето дами леко занемаряват тази част, но при мен е много важно телефонът, който ползвам да остане максимално запазен за по-дълго време. Следвайки тази философия се запътих към магазин за аксесоари, където трябваше да си купя протектор. Момичето, което работеше в магазина взе телефона в ръцете си, погледна ме и се усмихна. Каза ми, че съм направила добър избор, а аз вече знаех, че е така. Апаратът просто пасваше в ръката ми, беше лек, удобен и излъчваше стил, точно като мен.

Фаза № 5. Правилният избор

Това е телефонът за мен. Първите няколко часа просто не можех да спра да го гледам. Тази отчетливост на 4-инчовия ретина дисплей, бързината на работа на двуядрения процесор, скоростта, с която можеш да правиш снимки, да пишеш смс-и всичко останало в пъти надминаваше очакванията ми. Това има голямо значение за жените, защото макар да не знаем какви части има в един телефон, за нас е от значение той да работи без грешка, а не да крещим през 5 минути „Мило, ела, че ми заби телефона.”. Дори можех да го използвам с едната си ръка, което е особено удобно за дамите с финни пръстчета.

Голяма част от популярните приложения са безплатни за теглене – социални мрежи, мода, лайфстайл, туризъм, кулинария. Имате възможност да проследявате месечния си цикъл и овулацията , бремеността си, да следите хранителния и тренировъчния си режим, да откажете цигарите и много други, които са полезни за една жена. А другите? Ами другите ще трябва да си ги купувате. Това е и едно от неудобствата – платените приложения за iOS са повече от тези за Android. Това е едно от нещата, с които трябва да се примирим, ако искаме да сме в крак с модата. Ако не можете, то винаги имате възможността да издействате едно малко подаръче от любимия, чрез няколко елементарни женски трика. Сещате се за какво говоря …

Фаза № 6. Мисля, че се влюбих в iPhone

Обичам го! Не мога да ви опиша колко бързо свикнах с него, буквално се сраснах. Времето си минаваше, а аз все повече се привързвах към него и изпадах в ужас, ако не е около мен. Провеждането на разговори с кристален звук стана едно удивително преживяване, а писането на текстови съобщения – истинско удоволствие. Дори дребните неудобства вече не ми правиха впечатление, аз бях горда притежателка на iPhone 5 и виждах какви са погледите на останалите върху телефона ми и тайничко се поздравявах за направения избор. Убеждавах се с всеки изминал ден, че това е най-подходящият телефон за една жена и дори го препоръчвах на моите приятелки.

Някои заклети Android фенове продължават да плюят срещу скъпите и според тях, не дотам функционални устройства на Apple, но за мен истината е, че човек или харесва, или не харесва Apple. Мнозина никога не успяват да разберат удобството на работата с iOS, където всичко е систематизирано и опростено като настройки, а веднъж свикнеш ли с работата в iTunes, прехвърлянето на файлове с Bluetooth ще ти се вижда тромаво и безполезно. Постоянното разработване на нови приложения позволява да усетим докрай насладата от използването на операционната система, без да се ограничаваме в отварянето на документи или прехвърляне на файлове.

Светът е голям, а мобилните устройства дебнат отвсякъде. Всеки прави своя собствен избор, а понякога, както в моя случай, човек открива нещо, което му пасва и то съвсем случайно. Въпреки стотиците отрицателни коментари, които бях прочела, аз предпочетох сама да изградя мнение за iPhone 5 и изобщо не съжалявам. Той постави началото на страстта ми към устройствата на Apple и вероятно ще ми е изключително трудно да мина на друг производител.

[cquote]iPhone е най-подходящият телефон за една дама, която държи на стила, качеството и визията[/cquote]

И за да завърша ще обобщя всичко казано дотук. Ако търсите пластмасов смартфон на добра цена iPhone не е правилният избор за вас. Това е телефон, който ще издигне избора на апарат при дамите на друго ниво. И за да го кажа така, че да бъда правилно разбрана, ще си позволя да сравня Android с удобното памучно бельо, което е предпочитано от мнозинството и върши работа. От друга страна iOS е операционна система, която мога да сравня с дантела – не всички я харесват, по-скъпа е и практически върши същата работа като памучното бельо, но е израз на стил и изглежда много по-добре върху красивото женско тяло. От тук нататък решението го взимате вие.