На днешното събитие Apple представи не само новия iPhone SE, който толкова очаквахме, но и нова версия на популярния сред дизайнерите iPad Pro. Той идва с по-малък размер да дисплея от 9.7-инча, но все така мощен, за да заводоли изискванията на всеки.

Просто вече е малък

На презентацията се наблегна основно на сравнения с прекия конкурент с подобни размери, а именно iPad Air 2. Новият iPad Pro може да се похвали с до 40% по-малко отражения на дисплея, а в допълнение се оказа, че е и най-яркият таблет на пазара. „True Tone Display“ е новата технология, с която iPad Pro е оборудван, благодарение на която сам може да отчита цветовата температура на околната светлина и така да регулира на дисплея, за да предаде възможно най-точната картина. По отношение на хардуер също няма забележки. A9X е чипът, който ще направи всички магии, а четирите говорителя са два пъти по-мощни от тези на iPad Air 2.

Специално за новия iPad Pro от Apple ще направят и нова клавиатура, както и Pencil стилус. Други интересни добавки са Lightning SD card четецът и USB camera адаптерът. За фотографите, които не се притесняват да снимат с таблет, имаме 12МР камера с focus pixels, dual-tone светкавица и поддръжка на Live Photos.

И сега цените. Версиите са няколко като за 32GB цената е 599 долара, за 128GB ще платите 749 долара, а за първи път имаме и 256GB версия, която струва 899 долара. Ако искате да си купите версия поддържаща и мобилна мрежа, цената се вдига с още 130 долара.