Apple отиде в крайност, където не очаквахме да отиде – малките таблети. Така компанията стъпи на пренаселен пазар. iPad Mini не е просто по-малък таблет – той е изцяло нов страхотен продукт със собствени предимства и недостатъци.

Нуждае ли се светът от нова, по-малка версия на iPad 2? На хартия iPad Mini е същият като второто поколение, същият процесор, същата RAM памет, същата резолюция и струва по-малко. Защо потребителите трябва да изберат този таблет, вместо iPad 2 или новото поколение? Отговорът става ясен в момента, в който докоснете таблета.

Apple не отряза вградената памет и не премахна задната камера, за да спести пари. Вариантите на iPad Mini включват вградена памет от 16 до 64 GB, WiFi или WiFi+4G (3G) възможности.

Дисплеят е 7.9-инчов, а дизайнът е напълно различен от конкурентните Nexus 7 и новия iPad 4. Според Apple, дизайнерите са започнали от нищото при изработката на дизайна на устройството. Изгледът на таблета определено може да бъде достатъчно основание за малко по-високата цена от тази на конкурентни устройства. Цветовете напомнят много на новия iPhone 5, като вариантите са два: черно/сиво и бяло/сиво.

Таблетът тежи само 308 грама, а ние можем да потвърдим масовото мнение, че е изключително лек, в сравнение с конкурентите. Той стои перфектно в ръката и безпроблемно може да се побере във всяка чанта.

Визия и дизайн

[nggallery id=44]