Четенето на книги е истинско удоволствие

Това, заради което се използват най-много 7-инчовите таблети е именно четенето на книги. Въпреки ниската резолюция, четенето на iPad Mini е изключително удоволствие. Начинът, по който таблетът стои в ръката помага доста за удобството.

Четенето на книги с iPad Mini се осъществява чрез приложението на Apple – iBooks. То се предлага на всички iOS устройства и тук не е много променено, но въпреки това е перфектно. Апликацията ви позволява да променяте шрифта, големината, фона и главата на книгата. Митът за ограничеността за сваляне на файлове от интернет при iOS тук не важи. Можете без проблем да качвате книги от други източници, освен iTunes, на устройството си. Синхронизацията чрез iCloud пренася дори запазените страници и бележки от едно към друго устройство.

Камерата е перфектна

Apple не са спестили задната камера, както Google и Asus. iPad Mini пристига с предна и задна камера, а двете предлагат много добро качество.

Задната камера е 5-мегапикселова iSight, а предната 1.2-мегапикселова FaceTime HD камера. Първоначално не очаквахме много от камерата, но бяхме силно впечатлени, след като видяхме снимките. При липса на светлина снимките не стават толкова добри, което е разбираемо.

Задната камера представя възможността за запис на Full HD 1080p видео, а предната – 720p HD. Ясно е, че не нито една от камерите не може да замени добрите фотоапарати, но тези в iPad Mini ще свършат перфектна работа при нужда от няколко снимки за Facebook.

[nggallery id=45]