ipad-air-2-picture

iPad Air 2 изглежда ще бъде поредният успешен продукт на Apple – еуфорията покрай представянето му снощи не може да се сравни с тази около iPhone 6, но това не го прави по-малко достоен за вниманието ни.

ВИЖ ОЩЕ: Как да различим истински от фалшиви гърди с iPhone 6 Plus (NSFW)

Най-тънкият таблет в света – с това започна презентацията му и този факт действително заслужава да се отбележи. iPad Air 2 е с дебелина от само 6.1 мм, което е с 18 % по-малко от оригиналния iPad Air. Освен това е и значително по-бърз (40 % спрямо предшественика си) благодарение на новия чип Apple A8X – версия, разработена специално за iPad продуктите.

ipad-air-2-picture-1

Най-после налице е и най-желаната от потребителите функция – Touch ID, която ще работи както при iPhone.

ipad-air-2-picture-8

Голямата изненада е много подобрената задна камера, която превръща таблета в устройство, с което могат да се правят впечатляващи снимки и видео. Тя е 8 MP дава възможност за заснемане на 43 MP панорамни снимки, 1080p HD видео, slow-motion видео, както и time lapse. Специално за любителите на селфита подобрение е получила и предната камера.

ipad-air-2-picture-9

 

Резолюцията на екрана е същата като преди, но iPad Air 2 може да се похвали с ново антирефлекторно покритие, което намалява отраженията с 56 %, както и с по-бърз WiFi. Животът на батерията е 10 часа. Сбъднаха се очакванията да има и „златен“ вариант – таблетът се предлага в три цвята: сребрист, сив и златист.

ipad-air-2-picture-6

ipad-air-2-picture-5

ipad-air-2-picture-3

16 GB версия идва на цена от 499 $, 64 GB (няма 32 GB) – 599 $ и 128 GB – 699 $. Предварителните поръчки започват днес, а България е сред първите страни, в които доставките стартират от следващата седмица.