Събитието на Apple снощи не беше само за да представи iPhone SE и новият по-малък iPad Pro. Присъстващите в залата в Сан Франциско успяха да видят и какво ново ще могат да правят техните Apple смартфони след ъпдейт към чисто новата iOS 9.3. Тим Кук и компания представиха няколко нови функции на мобилната си операционна система.

Най-значимата такава се нарича Night Shift и прави точно това, което си мислите – функционалността използва часовника на смартфона ви и неговата геолокация, за да определи кога залязва Слънцето за вас. По този начин в точния момент операционната система отрязва цветовете от синята част на спектъра и оставя само топлите червени, които не са толкова дразнещи за очите. Целта на Night Shift е екранът на вашия iPhone да не ви напряга толкова вечерно време, за да можете да имате по-спокоен сън.

apple-ios-9-3-night-shift

 

Но това не е всичко – при iOS 9.3 вече ще можете да заключвате бележките си в Notes приложението чрез парола или пръстов отпечатък. Ъпдейти също има и за News, което вече има над 50 милиона активни потребители, Health, както и CarPlay.

Апликацията Education пък предлага нова среда за учители и ученици, която се използва с iPad и би била от полза на всяка една класна стая.

Можем да кажем няколко думи и за tvOS и Apple TV – Тим Кук обяви, че системата за стрийминг на Apple се радва на най-големите си продажби до сега. В нейният App Store има вече цели 5000 приложения и продължават да се разрастват.

В tvOS потребителите вече имат възможност да подреждат приложенията си по папки, а броят на стрийминг апликации се разраства с всеки изминал ден. Освен това, операционната система вече поддържа iCloud Photo библиотека, включително и Live Photos. Чрез Siri пък вече с глас можете да диктувате каквото си поискате, включително потребителски имена и пароли.

1 коментар

  1. „телевизорът на Apple“… Защо не потърсите в Гугъл картинка, какво точно е Apple TV!? Подсказвам – не е телевизор 1000%

Comments are closed.