Intel онзи ден, по време на Computex, официално ни показаха свето ново семейство Core X – десктоп процесори и още по-мощни версии на вече съществуващите модели Core i5 и Core i7. Черешката на тортата беше Core i9, за най-големите маниаци.

Core X е създадена за ентусиазираните потребители като геймърите и влогърите. За хора, които искат да играят най-новите игри на възможно най-висока резолюция, докато стриймват и водят чат със своите зрители, или за тези, които са отворили няколко различни програми, за да направят новото си видео.

Най-добрият процесор в новата серия на Intel е 1999-доларовият Core i9 Extreme. Компанията гордо зави, че това е първият десктоп процесор за обикновения потребител, който предлага 18 ядра.

Семейството Core X започва с Core i5-7640X за 242 долара, който е с 4 ядра. Core i7 от X серията ще се продава да 599 долара с 8 ядра.

Колкото до Core i9… Intel ще предлагат четири модела (като не броим i9 Extreme), започващи от 999 долара за 10  ядра и стигащи до 1699 долара за 16 ядра.

Всички гореспоменати процесори са проектирани така, че да могат да работят с новите X299 чипове на компанията, които скоро ще тръгнат по пазарите, заедно с партньорски продукти.