Когато Samsung обявиха Galaxy Note 7 Fan Edition, компанията сподели, че в производството ще използва някои от частите на изтегления от пазара оригинален фаблет Note 7. Точно за това се говореше и за преработен Note 7 — рециклиран, с някои от частите на предшественика си и най-вече друга батерия.

Е, оказва се че не е точно така. В опит да разберат точно колко от частите на оригиналния Note 7 са поместени в тялото на Note 7 Fan Edition, iFixit разглобиха устройството. Резултатът? Нова е само батерията, всичко друго е заето от миналогодишния фаблет.

Батерията, разбира се, е по-малка. Ако трябва да сме точни с 9% по-малка — нейният заряд е 12,32 Wh, докато тази на оригиналния проблемен Note 7 беше 13,48 Wh. Освен това новата тежи с 2,3 грама по-малко от предишната.

Ляво: батерията на Note 7 FE / Дясно: батерията на оригиналния Note 7

С новостите обаче, до тук. iFixit откриват, че всички други части на Galaxy Note 7 FE са си същите. Всъщност антената е малко по-различна (може би поради факта, че FE е ексклузивен за Южна Корея, поне за сега, и трябва да е съвместим с техните мрежи). Останалото обаче е заето от миналогодишния Galaxy Note 7, който създаде толкова проблеми на своите притежатели.

Интересно ще е да разберем при това положение колко хора биха си купили Note 7 Fan Edition (извън Южна Корея, къде той се разпродава като топъл хляб). Предвид, че устройството не е точно „преработено“. Освен ако не смятате смяната на батерията за преработване, разбира се…