Hyundai

Hyundai собствениците вече ще могат да управляват колата си през Android Wear часовника. Това е последният писък на модата, който корейците ще вкарат в най-новите си модели автомобили от 2015 година. Sonata, Genesis и Azera ще са първите, които ще предлагат новата екстра.

ВИЖ ОЩЕ: Да караш Mercedes

Чрез приложението Blue Link, Android Wear ще може да извършва различни команди, като запалване на колата, отключване и заключване, включване на фаровете и задействане на клаксона. Директно от китката си ще можем да локализираме колата или да се обадим на пътна помощ при нужда.

Връзката ще става чрез Bluetooth, а от там нататък всички команди ще са възможни стига да има интернет връзка. За капак на всичко това ще може да се възползваме и от гласовите функции на Android Wear и ще може да се извършват коменди като „start my car“ или „lock my car“.

Системата Blue Link бе представена официално през 2012 година, а сега, на CES 2015, Hyundai ще я пуснат на пазара. Като възможности услугата не предлага нещо кой знае какво, но е достатъчно. В крайна сметка, това са най-важните неща за един шофьор и биха били много удобни. През зимата ще може да си запалите колата да загрее докато сте още в леглото, а ако забравите да я заключите няма да се налага да ходите до паркинга, за да проверите.