Hyundai-genesis-google-glass

Hyndai обяви, че ще добави пълна интеграция на Google Glass в бъдещите си модели, започвайки от Genesis 2015, който ще бъде представен по-късно тази година.

С този си ход компанията цели да направи информацията лесно достъпна за водача, без да се налага той да вади своя смартфон и да отклонява вниманието си от шофирането. На много места обаче умните очила са забранени от закона при шофиране и използването им е наказуемо, което може би ще бъде пречка за компанията.

Използването на Google Glass ще позволи на потребителите достъп до редица функции чрез технологията Blue Link и мобилното приложение за iOS и Android. Информацията за автомобила ще бъде представена като карти, оптимизирани за потребителския интерфейс на очилата. Push съобщенията ще сигнализират на собственика за необходимостта от поддръжка, давайки му незабавен достъп до график за услугите и възможността да проведе разговор. Blue Link функциите ще предоставят и възможността за отдалечено стартиране, отключване или заключване на автомобила, бързото му намиране или изпращане на информация чрез интерфейса на устройството.

Само времето ще покаже дали Hundai ще успее да реализира своя проект.