Новият смартфон на Huawei – Mate 20 – вероятно е моделът с най-много технологични иновации, представен през тази година. Премиерата на флагмана беше вечерта на 16 октомври в Лондон и беше предавана пряко в YouTube канала на компанията. Освен Mate 20, в рамките на събитието беше представена и подобрената версия Mate 20 Pro.

Една от най-интересните иновации в новите модели е наличието на първия в света скенер за пръстов отпечатък, вграден в екрана. Друго любопитно нововъведение, представено в Лондон, е опцията смартфонът не само да се зарежда безжично, а и от своя страна да зарежда други устройства.

Huawei дори си позволи да си направи шега с Apple по този повод – за да покажат, че с новия флагман могат лесно да бъдат зареждани други устройства само чрез допир, служители на китайския гигант показаха как моделът може да спаси останалия без ток iPhone.

Двата нови смартфона имат също и подобрена производителност, която е гарантирана от първия в света Cortex-A76 базиран процесор и първата в света Mali-G76 графична карта. Това е още по-впечатляващо, като се има предвид, че смартфоните предлагат и много добра енергийна ефективност. Така например централният процесор на Huawei Mate 20 има 75% по-висока производителност и 58% по-висока енергийна ефективност, в сравнение с предишни модели. При графичната карта тези показатели са съответно 46% и 178%, а при NPU (т.нар. Neural Processing Unit) – те са 226% и 182 процента.

Mate 20 и Mate 20 Pro идват с по три задни и една предна камери. При Mate 20 най-мощната е с капацитет 16 мегапиксела, а при Mate 20 Pro този показател е впечатляващите 40 мегапиксела.

И двата телефона са водоустойчиви и могат да снимат под вода.

Сподели
Предишна страницаСгъваемият смартфон на Samsung ще се ползва и като таблет
Следваща страницаДомейнът като дигитална собственост
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.