Huawei бе една от най-смелите компании през 2013 г., представяйки един от най-красивите флагмани за миналата година. Това обаче не бе основното, което ги представи в очите на хората като смели, а фактът, че доста се заядоха с големите риби в своите реклами. Донякъде оправдано, донякъде не, но все пак миналогодишният флагман имаше своите плюсове. Huawei направи сериозна заявка и за мен телефонът й бе доста добър. Цената му също не бе никак лоша и това допълнително спомогна Ascend P6 да се издигне малко в класациите.

Тази година наследникът ще се опита да продължи похода. С малко променена визия, Ascend P7 излиза срещу Galaxy S5, iPhone 6, LG G3, HTC One (M8) и всички останали. Борбата тази година не е никак лека, а някои от производителите вдигнаха много летвата. Нека не забравяме, че продуктите на Apple – хубави или лоши, реализираха рекордни продажби, което праща всички останали малко в дъното на всякакви класации. Дали Ascend P7 има шанс – това ще прецените вие.

Ascend P7

 

Дизайн и външен вид

Huawei Ascend P7 се отличава доста от останалите флагмани и все пак прилича на някои модели. В него може да намерите малко общи черти с iPhone 5S и може би малко с Xperia Z3. Причината е, че този път на гърба нямаме имитацията на метал от миналата година, а стъкло, покрито с Gorilla Glass 3, каквото всъщност имаме и отпред. Целият телефон има метална рамка, която единствено в долната част е от пластмаса. Може би тя малко напомня на iPhone, докато стъкленият гръб ме подсети за Xperia Z серията. Хубаво е, че поне прилича на някои от най-красивите телефони, които са се продавали до този момент, но не знам дали това ще е печелившо за компанията този път. Така или иначе P7 изглежда супер. Като дизайн и изработка не мога да кажа, че имам забележки. Телефонът е с удобни размери дори за работа с една ръка. Изработката е стабилна, без луфтове, рамката на дисплея е достатъчно малка, че да не заема голяма част от корпуса, но за жалост тази година Huawei няма да е рекордьор за най-тънък телефон, защото P7 е 6.5 мм дебел. Това директно изключва основния коз, който бе използван през 2013, за да се популяризира телефона.

Следващото нещо, което прави добро впечатление, е дисплеят, който е 5-инчов IPS Full HD с гъстота на пикселите от 441ppi. Това въобще не е лошо за дисплей с тези размери, а IPS технологията предлага може би най-реалните цветове и това неведнъж съм го казвал. Отраженията при ползване на открито не са големи, а в настройките ще намерите опция за регулиране температурата на цветовете. [rquote]Дисплеят е едно от предимствата на този телефон[/rquote]Това е нещо, което не се среща във всеки смартфон. Ако го съпоставим с Xperia Z3, макар съвсем малко по-малък, той предлага по-голяма пикселна гъстота, което е важно за наситеността на цветовете и цялостното представяне на дисплея.

Приликите с iPhone естествено не свършват с визията, защото къстъмизираният интерфейс Emotion UI прилича значително на iOS. Тук няма меню с всичките ви приложения, а само няколко homescreen-а, където са приложенията и папките. Изглежда опростено и семпло, но в същото време е красиво. Това е типично за телефоните на компанията и по този начин Ascend P7 се отличава в масовката от десетките къстъмизирани интерфейси на Android телефони, които може да намерите в днешно време. Определено не го поглеждайте, ако сте от типа фенове, които държат на истинското и чисто Android преживяване. Ако искате обаче нещо по-така, което да е шарено и да хваща окото отдалече, предложението на Huawei е сред фаворитите. От компанията са добавили и обичайните теми, които променят тапета и цвета на стоковите приложения. Вариантите са няколко и всеки от тях променя телефона тотално.

 

Виж повече инфо в eMAG