Както знаем, Huawei изпревариха по доставки и продажби друг китайски производител на смартфони – Xiaomi. С това си деяние те се наредиха на трето място в света на мобилните технологии, след Apple и Samsung. На сцената на Consumer Electronics Show днес излезе и най-новият доклад от компанията, който съобщава за големи приходи и много (ама много) доставки през 2015 година.

Според данните, Huawei отчитат приходи над 20 милиарда щатски долара за миналата година, което е ръст с повече от 70% спрямо 2014. Освен това, те са доставили общо около 108 милиона устройства, което ги прави първата китайска компания, достигаща прага на 100-те милиона. Интересното е, че от всички тези устройства, общо 4,5 милиона са Huawei P8 и 7 милиона са Mate 7. Huawei Mate S, който е на пазара от само няколко месеца, вече е достигнал доставки от 800 000 бройки.

Данни за Nexus 6P смартфона, който Huawei произведоха за Google, не бяха пуснати. Такива за Mate 8 пък все още няма, тъй като той видя бял свят в Китай едва миналия месец.

Премиерата на Huawei Mate 8 по време на CES днес – ТУК

Новите умни часовници от Huawei и тяхната поява на CES – ТУК