ascend p7 mini

ascend p7 mini

Вече знаем някои от спецификациите на предстоящия Ascend P7, който ще бъде представен на 7 май, а сега Huawei разкри детайли за още едно свое устройство – Ascend P7 Mini. По-малкият брат на новия Р7 се появи на официалния сайт на Huawei, където също така са публикувани и всички спецификации на смартфона.

Ascend P7 Mini е с 4.5-инов qHD дисплей с резолюция от 960 x 540 пиксвла, четириядрен Snapdragon процесор с тактова честота от 1.2GHz и графичен ускорител Adreno 330. Към характеристиките на устройството още влизат 1GB RAM, 8GB вградена памет и слот за microSD карта, с който може да увеличите пространството до 32GB.

Капацитетър на батерията на Ascend P7 Mini е 2,000 mAh, предната камера е 5-мегапикселова, а задната е 8 с LED светкавица и автофокус. По-малкият брат на предстоящия флагман на Huawei ще дойде с операционна система Android 4.3 Jelly, потребителски интерфейс Huawei Emotion UI, 3G и 4G LTE, плюс WiFi и Bluetooth.

На сайта няма информация за цената на Huawei Ascend P7 Mini, както и за това кога устройството ще бъде пуснато на пазара, но предполагаме, че компанията скоро ще разкрие повече детайли за новия смартфон.