htc-one-m9

По-рано днес стана ясно, че HTC One M9 прегрява, достигайки стойности до 55 градуса. Смяташе се, че основният виновник за това е новият процесор на Qualcomm Snpadragon 810. Оказва се, че причината може да се крие на съвсем друго място, а именно софтуера.

Виж още: Project Spartan ще бъде краят на Internet Explorer

Джеф Гордън, старши мениджър глобалните онлайн комуникации на HTC, днес заяви в Twitter, че „Софтуерът на HTC One M9 все още не е финализиран, независимо колко предварителни бенчмарк тестове се извършват“, което очевидно означава, че сегашните резултати не бива да бъдат взети под внимание, защото не са релевантни. Независимо каква е причината за това наистина сериозно прегряване, надяваме се, че при стартирането продажбите на One M9 този проблем вече ще бъде решен. Стискаме палци да не се появи още някой подводен камък.

HTC трябваше тази седмица да пусне на пазара в Тайван новия си флагман, но отложи плановете си за сметка на софтуерен ъпдейт, оправящ неконкретизиран бъг. По-късно този месец продажбите на One M9 трябва да започнат и в  останалите пазари.