HTC обявиха нова програма за подпомагане на стартъпи, които искат да развиват бизнес със виртуална реалност. Първоначалната инвестиция е на стойност 100 милиона долара, като тайванците не са единствените инвеститори (останалите не са споменати за сега).

Не е ясно дали HTC ще помагат само на стартъпи, които ще ползват HTC Vive, но изглежда гигантът вижда силно бъдеще във виртуалната реалност. Vive, който бе създаден в партньорство с гейм компанията Valve, е едно от най-интересните неща, които HTC са изкарвали в последно време и обещава да остане такова – появата му на конференции за игри, филмови фестивали и други го прави безспорен факт.

Програмата, която HTC нарича Vive X, ще подпомага стартъпи с между 50 000 и 200 000 долара, като първоначално няма да бъде налична в цял свят. За Vive X ще могат да кандидатстват млади компании в Пекин, Тайпе и Сан Франциско. Целта ще бъде да се предоставят временни офиси, необходимите технологии и други. Първата локация за новата програма на HTC ще отвори врати в Пекин през май.