HTC-One-M8-Windows-Phone

Миналата година HTC пусна One M8 for Windows, който, както името достатъчно ясно подсказва, работи с Windows Phone 8, операционната система на Microsoft. Оказва се, че има голяма вероятност тайванската компания да пуснe такъв модел и на One M9, който ще е с най-новата версия Windows 10. Все още не е ясно дали ще има промяна в характеристиките.

Според ифнформация от Windows Central, главният финансов директор на HTC Чия-Лин Чанг е заявил на представянето на HTC One M9+ в Индия, че компанията работи в тясно сътрудничество с Microsoft и проследява как новата операционна система „се оформя и къде се вписва в портфолиото на HTC“. Като се има предвид, че американският софтуерен гигант има голям успех в сегмента с устройства от среден и нисък клас, има голяма вероятност HTC да предложи подобен модел.

Продължаващото партньорство между HTC и Microsoft не е изненадващо. Тайванската компания беше една от първите, които пуснаха устройства с Windows Phone, както и с версиите преди него, и не спря да предлага продукти с тази операционна система. Предполагаме, че скоро ще има повече подробности за бъдещите планове на двата производителя.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS