All New HTC One

All New HTC One

Според някои източници, HTC работи върху по-евтина версия на своя флагман One (М8), която ще притежава същите технически характеристики, но корпусът й ще бъде пластмасов. Пластмасовият близнак на HTC One ще бъде на пазара още следващия месец, а дизайнът му ще е аналогичен на оригинала.

Причината за този ход, може би се крие във високата цена на тазгодишния HTC One, която в Китай достига 900 долара. Евентуалната замяна на алуминиевото тяло с пластмасово такова, ще свали цената до около 483 долара и това определено ще увеличи продажбите, особено на развиващите се пазари. До някъде това звучи странно, като се има предвид, че компанията се подиграваше със Samsung, точно по повод на пластмасата, използвана в нейните флагмани.

Съвсем скоро тайванският гигант представи LTE версия на One, а според спекулациите можем да очакваме и мини и такава с по-голям дисплей. Явно компанията е решила да обогати своята продуктова гама и да подсили позициите си на пазара. Не е ясно обаче какъв ще е ефектът от подобен ход и до колко привържениците на марката ще одобрят появата на пластмасов брат близнак на One. Дали компромисът с качеството и материалите на изработка е правилен ход и ще има ли той успех?

Вие бихте ли си купили пластмасов HTC One?