HTC представи първото си носимо устройство Grip още през март тази година, но изкащите да си го купят, ще трябва да почакат още. Тайванската компания за втори път отложи пускането на фитнес тракера, който е съвместна разработка с Under Armour, до началото на следващата година.

Устройството трябваше да е на пазара още през 2015 г., като първо през юли HTC обяви забавяне с обяснението, че след проведени тестове и потребителски отзиви е взела решение Grip да бъде част от продуктовото портфолио за здраве и фитнес по-късно тази година. Сега HTC отново промени решението за платформата „Connected Fitness“. В изявление компания обяви, че в партньорство с Under Armour е взето решението „напълно интегрираната цифрова екосистема от продукти“ да не бъде пускана до 2016 г.

Напомняме, че HTC Grip е с матирано черно покритие и извит дисплей. Устройството идва с пет сензора, едният от които GPS, събиращи информация за вашите тренировки. Режимът „multi-sport“ може да следи няколко различни активности – от тичане, до каране на колело. Grip е оборудван със 100 mAh батерия, а от HTC обещават, че тя ще издържа до няколко дни работа с едно зареждане, без включен GPS. С него ще имате на разположение само около 5 часа. Цената на Grip е 199 долара.