Prime

Prime

От известно време спекулациите за обновена версия на Samsung Galaxy 5 с по-висока разделителна способност н дисплея и обновени хардуерни характеристики, не спират.

Според Korea Herald, корейската компания не е успяла да произведе достатъчно голямо количество AMOLED панели с резолюция 2560х1440 пиксела, което да задоволи търсенето и това, заедно с по-високата им цена е причината, поради която те не присъстват във флагмана им. Сега Samsung планира да представи второ устройство, наречено Galaxy S5 Prime с 2К резолюция на дисплея, което ще бъде на по-висока цена и съответно от него ще се продадат по-малко бройки. Дали останалите характеристики на Prime версията ще се различават от оригиналния Galaxy S5 ще разберем може би още следващия месец, когато компанията планира да го представи.

Интересното е, че не само Samsung замисля Prime версия на своя последен флагман. HTC също ще разнообрази гамата си с подобно устройство. Според спекулациите,  HTC One M8 Prime ще притежава не само 2К дисплей, но и обновен процесор Snapdragon 805, който ще е на разположение през септември и актуализирана Duo камера с 18 и 5-мегапикселови сензори, работеща по технологията UltraPixel. Тайванската компания планира да представи HTC One M8 Prime през септември, така че има още много време, да съберем повече подробности за устройството.

Според вас ще имат ли успех Prime вариантите на двата флагмана или подобна крачка просто е ненужна?