HTC One / GottaBeMobile
HTC One / GottaBeMobile
HTC One / GottaBeMobile

HTC определено преминава през тежък период. След като няколко ключови шефове напуснаха компанията, HTC One се забави заради проблеми с UltraPixel камерата и софтуерни бъгове (проблеми с back бутона) помрачиха плановете на тайванците, не е ясно как точно ще се развият нещата от тук нататък. Според анализатора Kevin Chang от Citigroup Global Markets Inc компанията е продала 1.2 милиона от флагмана си One.

Продажбата на 1.2 милиона от един модел определено е голямо постижение, но само ако се абстрахираме от продажбите, които конкурентите реализират. Например, Samsung се похвали, че е продала 10 милиона от популярния смартфон Galaxy S4 за по-малко от месец.

Интересното е, че HTC One е „виновен“ за половината от продажбите на всички предлагани модели от компанията за месец май. Това също е вид постижение от някои гледни точки.

Очаква се продажбите на флагмана на тайванците през 2013 година да запазят това темпо през месец юни и да започнат на намаляват през юли. Или поне такива са прогнозите на анализаторите.

Вчера изтекоха и първите реални снимки на мини версията на One, носеща кодовото име HTC M4, която ще бъде с по-малък дисплей и по този начин ще бъде добър избор за хората, които харесват размера на iPhone, например.

Ще помогне ли One Mini на HTC да се спаси от опасното положение? Само времето ще покаже.

 

Източник: Taipei Times

Сподели
Предишна страницаSamsung готви умни контактни лещи
Следваща страницаНай-смешните снимки от абитуриентски балове
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg