HTC камера

HTC пусна ново мистериозно видео под надслов: „идва нещо забележително“ – камера, може би?

Както при всички подобни тийзъри идеята е да привлече интереса на потребителите, без да разкрива нищо конкретно, за да предизвика „wow“ ефект, когато най-накрая тайната излезе наяве. За съжаление на HTC обаче, вече е повече от ясно за какво става въпрос.

Снимката по-горе е директен кадър от видеото, намиращ се около 3-тата секунда. След като отместите поглед от красивата девойка, може да забележите, че тя държи устройство, наподобяващо екшън камера подобна на GoPro. Това съвпада напълно с информацията от преди около две седмици, че HTC подготвя именно такова устройство.

[lquote]В самото видео виждаме най-различни динамични сцени, които изглеждат заснети именно с GoPro.[/lquote]

Съдейки по видеото можем да заключим, че новата камера на HTC е водоустойчива, може да снима на забавен каданс (slow motion) и има добра стабилизация на изображението, видима в динамичните сцени. Камерата се справя добре при по-слаба и променлива светлина (макар и да не виждаме нощни сцени) и разполага с широкоъгълен обектив.

Видеото изглежда забавно, а потенциалната камера на HTC – обещаваща. Все пак остава загадка защо компанията има желание да се включи в тази тясна ниша, която към момента е напълно доминирана от продуктите на GoPro. Може би HTC крие някой друг коз в ръкава си, свързан с дългогодишния им опит в света на мобилните технологии. Що се отнася до снимки и видео, досега не сме видели кое знае какво от камерите в техните устройства, но може би това е на път да се промени.

Премиерата на новото устройство ще бъде на 8-ми октомври, когато ще научим всичко за екшън камерата. Компанията подготвя и специален сайт – RECamera.com, който също ще стартира тогава.