С този продукт HONOR демонстрира амбицията си да промени бъдещето на телевизионната индустрия

 

HONOR, водещата смартфон марка, представи официално изцяло нова категория продуктисерията умни екрани HONOR Vision. Представянето бе по време на тазгодишното издание на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference (HDC). Устройството е първият смарт екран на бранда HONOR. Оборудван е с революционни технологични иновации (HONOR „Sharp Tech“) и поставя началото на изцяло нова ера в развитието и бъдещето на телевизорите. Снабден с три интелигентни чипсета, собствена разработка на Huawei – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет, HONOR Vision е и първото в света устройство с HarmonyOS, собствената операционна система на Huawei.

 

Джордж Джао, президент на HONOR, по време на китайската премиера на HONOR Vision

 

„HONOR Vision не е просто телевизор във формата, в който го познаваме. Със своите иновации HONOR „Sharp Tech“ той отваря нова страница в бъдещето развитие на телевизията. HONOR Vision ще играе ключова роля в интелигентния семеен живот в бъдеще. Той е не само център за домашно забавление, но и център за споделяне на информация, център за управление и център за взаимодействие с много устройства.“, заяви г-н Джордж Джао, президент на HONOR.

 

Първият в света интелигентен екран, оборудван със самостоятелно разработената операционна система HarmonyOS на Huawei

По време на HDC, Huawei представи HarmonyOS – нова, базирана на микроядра, операционна система, създадена да осигури споделено потребителско изживяване за всички устройства и потребителски сценарии. HarmonyOS ще бъде оптимизирана и постепенно въведена в смарт устройства на марката, включително умни часовници, умни екрани, автомобилни системи и умни високоговорители. HarmonyOS ще бъде пусната като платформа с отворен код в цял свят, за да насърчи употребата ѝ.

 

В епоха, в която потребителите изискват холистично интелигентно изживяване по всяко време на всички устройства, е важно да разполагате с операционна система с подобрени възможности за взаимосвързаност. Според г-н Ричард Ю, изпълнителен директор на подразделението за потребителски продукти на Huawei, иновативната HarmonyOS на Huawei поддържа всички потребителски сценарии на широк спектър от устройства и платформи, за да предостави отлично потребителско изживяване с ниска латентност и висока сигурност. Сред интелигентните устройства, показани на HDC, HONOR Vision е първият смарт продукт, оборудван с HarmonyOS.

 

Три синхронизирани чипсета: Honghu 818, AI NPU и флагмански Wi-Fi чипсет

HONOR Vision обединява редица иновативни технологии, за да предостави на потребителите интелигентно екранно изживяване.

 

Интелигентен дисплей чипсет Honghu 818: Като най-новият смарт дисплей чипсет, предлаган в световен мащаб, Honghu 818 идва с „вълшебна“ машина за имиджова обработка. Снабден е със седем модерни технологии за обработка на изображения, включително оценка на движението и компенсация на движението (MEMC), HDR, супер разделителна способност (SR), намаляване на шума (NR), динамично подобряване на контраста (DCI), автоматично управление на цветовете (ACM) и локално затъмняване (LD), чипсетът Honghu 818 подобрява и оптимизира резолюцията, контраста и цветовите характеристики на изображението чрез множество алгоритми. Осемядреният процесор може да се справи с обработка на огромни изображения на големи екрани и да изпълнява много задачи едновременно. MEMC също е в състояние да предоставя изображения с висока резолюция, превъзходно качество на звука и гласово взаимодействие от далечно разстояние. Коефициентът на използване на честотната лента на процесора превъзхожда останалите на пазара средно с над 50%.

 

AI Camera NPU чипсет: Друга иновация е интелигентната pop-up AI камера (изскачаща камера с изкуствен интелект), оборудвана със специален чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU, която е с топ AI възможности, включително разпознаване на лица, проследяване на движения на тялото и разпознаване на пози. Изскачащият дизайн на камерата осигурява интелигентно и сигурно потребителско изживяване, като камерата се накланя с 10 градуса надолу, когато екранът се монтира на стена, и се скрива автоматично зад екрана, когато не се използва.

 

Флагмански WiFi чипсет: HONOR Vision е оборудван с флагмански Wi-Fi чипсет – HiSilicon Hi1103. Като първият в света чипсет, поддържащ честота от 160MHz със скорост на изтегляне до 1,7 Gbps, чипсетът е 1,7 пъти по-бърз от средните стойности за индустрията, което позволява плавно и по-стабилно възпроизвеждане на видеа, особено при 4K HD клипове. Освен това той поддържа 2.4G/5GHz двойна честотна оптимизация. Докато 2.4GHz Wi-Fi осигурява по-силен Wi-Fi сигнал и по-широк обхват, 5GHz Wi-Fi дава възможност за по-бързи интернет скорости и по-малко забавяне в мрежата, предлагайки оптимизирана връзка при различни обстоятелства.

 

HONOR Vision: Трансформация на телевизионното бъдеще

HONOR Vision ще играе по-ключова роля в интелигентния дом. Излизайки извън рамките на център за домашно развлечение, HONOR Vision служи и като център за споделяне на информация, център за управление и център за взаимодействие с много устройства.

Център за домашно забавление: HONOR Vision предлага изключително аудио и видео изживяване. Той идва с библиотека със съдържание от Huawei Video и редица други платформи, предлагайки един голям магазин за телевизионни сериали, разнообразни шоу програми, филми, музика, анимация и други.

 

Център за споделяне на информация: Интелигентният дисплей на HONOR Vision е оборудван с функцията Family Note, позволяваща на потребителите да прехвърлят 600MB изображения между смартфона си и екрана чрез Huawei Share само за 20 секунди – 100 пъти по-бързо от прехвърлянето чрез Bluetooth.

Център за контрол и управление: Huawei и HONOR се посвещават на това да създадат HiLink, отворена екосистема за интелигентния дом. Платформата, както и технологията ще бъдат достъпни за други доставчици на продукти за умен дом, което ще позволи на потребителите да свързват заедно предпочитаните от тях устройства за умен дом.

 

Център за взаимодействие с много устройства: Интелигентният дисплей на HONOR Vision използва функцията HONOR Magic-link, която позволява на потребителите да използват своя смартфон или таблет за търсене на програми, промяна на настройките и други. Също така позволява на потребителите да синхронизират съдържанието, което въвеждат на техния смартфон или таблет с това на дисплея на HONOR Vision. Използвайки тази функция, потребителите могат също така да свързват и прожектират файлове, без да изтеглят каквито и да било приложения на смартфона или смарт екрана. Просто кликнете, за да активирате NFC и да се насладите на 1080P HDR съдържание за гледане. С ултра ниска латентност от 100ms, потребителите могат да свържат устройства с HONOR Vision в рамките на две секунди. Потребителите също могат да преминават безпроблемно между режим Miracast и режим DLNA, когато гледат видеоклипове, разглеждат снимки или играят.

 

Превъзходен дизайн за превъзходен екран

Серията HONOR Vision ще се предлага в две версииHONOR Vision и HONOR Vision PRO. И двата модела разполагат с 55-инчов 4K HDR дисплей. Благодарение на Full-View дизайна без рамки от три страни, потребителите могат да се насладят на съотношение между екран и тяло до 94%. Умният екран има 6,9 мм метална рамка отпред и дизайн с диамантени мотиви на гърба, като поддържа интелигентна мека светлина и режим за комфорт на очите, сертифициран от ТЮФ Рейнланд. Стандартната версия HONOR Vision включва 2GB + 16GB памет, а HONOR Vision PRO – 2GB + 32GB, и ще се предлагат първо в Китай на цени съответно от 3799 юана и 4799 юана.

 

Сподели
Предишна страницаС какво ще ни изненада Samsung Galaxy Tab S5e
Следваща страницаНад 800 000 игри на разположение – кои обаче са за теб?
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.