Искате ли да видите най-якото нещо за деня? Не мисля, че има някой, който да не е съгласен. Е, тогава ще ви представя един предстоящ филм. „Hardcore“ е отрочето на Илия Найшулер, руски музикант и режисьор. Напълно възможно е името да ви е познато, защото преди около година и половина същият този човек показа на света как се прави професионално видео от гледната точка на главния герой, така нареченият стил P.O.V. (point of view). Става въпрос за клип към песен на бандата му Biting Elbows „Bad Motherfucker“.

ВИЖ ОЩЕ: Трейлърът на Furious 7 обещава много екшън

Силно се съмнявам някой от вас да не го е гледал. Заедно с предшественика си „The Stampede“, двата клипа събраха около 30 милиона гледания в YouTube. Защо обаче споменавам всичко това, какво общо би могло да има с някакъв си филм? Веднага ще ви кажа. Няколко дни след излизането на „Bad Motherfucker“, с Найшулер се свързва небезизвестният Тимур Бекмамбетов (режисьор на „Неуловим“ и „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“) и го пита дали би искал да види подобно нещо на голям екран. Двамата решават, че това е добра идея и така се ражда „Hardcore“ – първият P.O.V. пълнометражен екшън филм в историята на киното.

Историята разказва за Хенри, съвсем наскоро създаден киборг, възкръснатия мъж на създателката си Естел. Тя бива заловена от тип със зъл план и сега Хенри трябва да се изправи срещу света, за да я спаси. За щастие, на помощ идва Джими – английски войник а-ла Втората световна война, с Tommy Gun в ръка и класически дружелюбен акцент. Тук вече става интересно – кой смятате е в ролята на Джими? Никога не бихте отгатнали! Това е любимият на много Шарлто Копли („Господарката на злото“, „Сектор 9“). Да, определено ще бъде интересно.

Филмът вече е заснет, а по-долу можете да гледате нещо като трейлър (по-скоро откъс, който да ви покаже какво да очаквате). Аз лично смятам, че идеята е оригинална и ако бъде направена добре, ще стане супер кино приключение. Илия и всички замесени в продукцията обаче имат още доста работа. Тепърва трябва да бъде работено по специалните ефекти, музиката и картината на филма. Затова и те се обръщат към интернет общността с помощта на IndieGoGo (алтернативата на Kickstarter). Необходими са им още 250 000 долара. От кампанията остават 32 дни, а вече са събрани около 63 000 долара. Включилите се във финансирането ги чакат интересни благинки, така че ако проектът ви харесва, можете да се включите на линка по-долу.

« HARDCORE, THE ACTION POV FEATURE FILM – INDIEGOGO »

Ето го и откъсът от филма, който можете да гледате:

Продукцията плаче за чудесен саундтрак, композиран и изсвирен от модерната rock and roll банда на Илия, не мислите ли? А тук можете да видите и посланието на Найшулер и Шарлто Копли към интернет общността: