InsituIntegrator_002

Напълно е ясно, че има много начини за подслушване и шпиониране на гражданите и бизнеса от правителствените структури по света. Една скорошна идея предизвика възмущение и интерес, след като се разбра, че компанията Insitu планира да разработи разпространение на злонамерен софтуер чрез дрони. Фирмата е подраздление на Boeing, а техните намерения са били разкрити след изтичането на имейлите след атаката срещу Hacking Team.

Хакерската група стана известна с разработването на различни софтуерни продукти, които могат да подслушват граждани, да копират техните данни и да контролират комуникациите. Hacking Team работи с повечето правителствени агенции за сигурност по света.

Плановете на Insitu са свързани с групировката. Сред изтеклите имейли се съдържа и бележка от проведена среща през месец юни 2014 година, в която се разкриват подробни планове на инженерите от Hacking Team. Инженер е бил натоварен със задачат да създаде „мини“ устройство за инфектиране на компютърни системи, което да може да се разпространява чрез дрони. В бележката се споменава и Insitu, които са известни със своя разузнавателен дрон ScanEagle, който сe използва от военните сили на САЩ и други държави.

Инженер от Insitu е пратил към Hacking Team писмо, в което пише: „Виждаме потенциал във вграждането на Вашите Wi-Fi хакерски техники в летящ апарат и бихме искали да започнем разговори с Ваши инженери“. Служител от Hacking Team отговаря, че е възможно да се разработи устройство за тактически взлом. Това е мобилна компютърна система, която може да се транспортира близо до жертвата и чрез вградените възможности и софтуер да влезе с взлом в компютърната мрежа.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS