След като през миналата година Мобилтел осигури в местата с 3G покритие HD (high definition) звук при разговор, вече и 2мрежата на телекома поддържа новата технология. Тя позволява на клиентите да провеждат телефонен разговор без никакви смущения в сигнала и да чуват ясно всяка дума, дори ако се намират в шумна среда.

През юни 2011 година Мобилтел стана първият телеком оператор в България и 21-ви  в света, който предложи на своите клиенти разговори с HD качество. Новата технология, с която мрежата на оператора беше подобрена, позволява качеството на телефонната връзка да бъде кристално ясно и реалистично, така сякаш човекът, с когото разговаряме, е в стаята с нас.

Новата технология е вече активна в мрежата на Мобилтел не само в местата с 3G покритие, но и в 2мрежата. Клиентите могат да се възползват от предимствата на HD Глас напълно безплатно, без регистрация или допълнителни активации.

Технологията се поддържа от следните модели телефони, налични в М-Тел магазините:

HTC One X, HTC Desire C, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 610