Translate

Миналия месец Skype демонстрира превод в реално време между англо- и испаноговорящи студенти и по всичко изглежда, че Google ще последва примера на Microsoft. Скоро гигантът ще пусне ъпдейт за своето мобилно приложение Google Translate, с който то автоматично ще разпознава, ако някой говори популярен език и ще го превърне в текст на вашия език. Той ще се появи на екрана на телефона, за да бъде по-лесно на потребителите да разберат на момента какво казва техният събеседник.

ВИЖ ОЩЕ: ТОП 5 НА НАЙ-ДОБРИТЕ ДЖАДЖИ ОТ CES 2015

Към момента Google Translate предлага текстови превод на 90 различни езика, а скоро ще пусне актуализация, след която приложението ще може да прави превод в реално време, чрез използване на камерата на смартфона, насочвайки я към някакъв текст. Единственият недостатък ще бъде, че в началото анлгийски задължително трябва да е един от използвание езици.

Разбира се, в началото може да има доста грешки в превода, но с течение на времето той ще става все по-добър. Google се похвали, че приложението Translate е инсталирано повече от 100 милиона път на Android телефони, повечето от които ще получат ъпдейта, а всеки месец има 500 милиона активни потребители. Все още няма информация кога новата актуализация ще бъде пусната.