Google разработва нова технология за рендиране на 3D околни среди, която нарича Seurat. Интересното при нея е, че целта ѝ е специално да помогне за по-реалистични визуализации при мобилни устройства, тъй като последните нямат мощността на големите машини, рендиращи филмови ефекти и други подобни.

Seurat ще бъде част от Daydream VR и следващият самостоятелен VR хедсет, за който разбрахме повече на Google I/O. Макар по време на конференцията да не видяхме финално устройство, Google са дали възможност на посетителите да тестват прототип със системата WorldSense. Когато говорим конкретно за Seurat, това също е било нещо, което присъстващите на конференцията са могли да видят. В частност това е станало благодарение на първите партньори на Google в тази сфера — ILMxLAB. Това е подразделение на Industrial Light & Magic (студиото за специални ефекти на „Междузвездни войни“ и Джордж Лукас), което се занимава с прототипи и нови идеи.

Посетителите са могли да разгледат виртуална среда от филма „Rogue One“ чрез прототипното устройство Daydream. Разбира се, визуализацията далеч не е чак толкова красива, колкото сме я видяли във филма, но рендирането на 3D повърхностите и светлината в реално време са много повече от това, което могат да правят мобилните устройства в днешно време. Това прави Seurat една определено обещаваща