google-play-songza

Благодарение на Material Design ъпдейта Google Play Music вече не само изглежда по-добре. Приложението става много по-интересно и от гледна точка на слушането, след като се разбра, че Google ще интегрира в него някои от функциите на Songza, която закупи по-рано тази година за необявена (но със сигурност сериозна и осемцифрена) сума.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте първия трейлър на Avengers: Age of Ultron

Стрийминг услугата Songza придоби популярност благодарение на добрите си плейлисти, които се генерират в зависимост от най-различни фактори – времето, настроението на потребителя, конкретната ситуация и т.н. Точно това Google пренася сега в Play Music.

Когато абонати, закупили All Access пакета, отворят новата версия на Google Play Music, вече ще видят интегрираната Songza и ще могат да си изберат музика за определен час от деня, настроение или дейност. В зависимост от това колко е часът или какво е най-вероятно да правите в този момент, Play Music ще ви предоставя богат списък с възможности (например приготвяне за работа, шофиране, тренировка, учене, почивка и т.н.). След като посочите своята, ще получите избор от няколко станции със специално подбрани от музикални специалисти песни, които да пасват най-добре на избора ви.

Актуализацията носи и нов дизайн на „Listen Now“ страницата, с по-големи изображения и по-ярки цветове, който прави откриването на нова музика по-лесно. Новият вид на страницата е наличен за всички 45 държави, които в момента поддържат Google Play Music. Както споменахме вече обаче, предложението на станции, базирани на дейностите, които извършвате, засега е достъпно само за All Access абонатите, и то в САЩ и Канада, за Android, IOS, както и в интернет.