google photos

Може би вече сте пробвали Google Photos. Услугата да ви е харесала, а може и да сте от тези, които са предпочели да използват някоя друга. Ако това е така, то вие сте деинсталирали приложението Photos от вашето устройство. Ще ви е интересно да научите обаче, че ако ползвате Android, то настройките за бекъп на Google Photos се намират не в това въпросно приложение, а в Google Settings менюто.

Да, точно така. Това означава, че ако сте деинсталирали Google Photos, има голям шанс Google все пак да продължават да запазва вашите снимки в своята нова услуга. Това е забелязал потребителят Дейвид Арно, който е предпочел да продължи да ползва Flickr и е премахнал Google Photos от телефона си. Няколко седмици по-късно той забелязал, че стотици снимки на него и жена му са видими в уеб приложението на Photos, въпреки че са правени след деинсталацията.

Проблемът е в това, че главната настройка за ъплоуд се намира в общите настройки на Google – това е сивата Google Settings иконка на вашето Android устройство. За да спрете ъплоуда на снимки и видео след деинсталация на Google Photos, просто отидете в Google Settings, а оттам в Google Photos Backup. След това махнете отметката на On настройката и готово! Това е.

Все още няма коментар от Google за този тип настройка, който не е типичен за която и да е друга тяхна услуга.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS