До края на 2015 година остават около две седмици. Това е и моментът, в който Google споделят с всички нас т.н. A Year in Search – проект, имащ за цел да ни покаже кои са били най-популярните теми през изминалата година и колко заявки в интернет търсачката са получени за всяка една.

В Google Trends има отворена страница, където можете да видите не само видеото по-горе, ами и подробен разбор на търсенията през тази година. На първо място са търсения свързани с атаките в Париж по-рано през ноември – над 897 милиона заявки. Следва ги 87-та церемония по връчването на наградиде Оскар през февруари с цели 406 заявки. Някъде там се помещава и предстоящият филм „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) с над 155 милиона търсения.

Можете да разгледате всички теми в Google Trends. Най-долу в страницата пък има и „Списъци с най-популярните търсения за 2015 година“, но резултатите за България все още не са налични и ще трябва да проверим по-късно. Видеото по-горе пък, което Google съставиха, за да представят изминалата година, е трогателно и красиво. Вижте го.