Google Lens, функционалността с компютърно зрение, която може да разпознава обекти от околния свят чрез камерата на даден смартфон, скоро ще бъде налична за всички Pixel смартфони. Google представиха идеята си още през май на тазгодишната I/O конференция, като по-късно тя стана налична в Google Photos (само за потребителите в някои райони).

Сега Google споделиха, че Lens ще стане част от Google Assistant и ще е налична на всички Pixel смартфони. До няколко седмица услугата могат да очакват всички в САЩ, Великобритания, Австалия, Канада, Индия и Сингапур.

Очаква се Google Lens да може да разпознава редица различни неща. Ще можете да набирате телефонни номера, написани на хартия, да достъпвате интернет адреси от плакати, да запазвате информация от визитки и т.н.

Не е ясно кога Lens ще е налична в останалите райони и дали изобщо ще я видим в България (предвид че Pixel смартфоните не се продават тук). Все още е рано да се каже и дали Assistant на други модели смартфони ще получи възможността да използва тази новост.