Google Glass
Google Glass
Google Glass
Google Glass

Google призна, че проектът Google Glass не е постигнал желания успех. Компанията  има намерение да преосмисли стратегията си за умните очила, но работата по тях ще продължи, независимо от това, че наскоро тя прекрати програмата Explorer, а целият проект вече се координира от главния изпълнителен директор на Nest Тони Фадел.

Виж още: Европейската комиси иска да пази информация за всички пътуващи в ЕС

Главният финансов директор Патрик Пишет обясни, че Google трябва да направи преоценка на плановете си за Glass:

„В случаи, когато екипите не могат да прескочат препятствията, но ние смятаме, че все още има много потенциал, може да ги помолим да спрат и да отделят време, за да преосмислят своята стратегия, както направихме с Glass. В тези случаи, когато проектът няма успеха, на който сме се надявали, трябва да проведем трудни разговори.“, бяха думите на Пишет.

Има много спекулации за плановете на Google относно умните очили, включително и че компанията се изправя пред предизвикателството за тяхното практическо използване. Смята се, че разработчиците също са изгубили интерес към проекта. Някои потребители пък се притесняваха за своята сигурност, Google Glass бяха забранени на много места, а една жена дори беше ограбена, защото носи очилата.

Управлението на Google Glass от Nest е добро стратегическо решение, защото не само ще се промени политиката, но и ще се подобри функционалността на устройството. Nest имат опит в смарт джаджи, които работят добре заедно и имат добър потребителски интерфейс.