Google ъпдейтнаха страницата си за помощ при преминаване от iOS към Android. В нея вече можете да намерите информация за най-новия начин, който да използвате ако искате да смените операционната система. За това ще ви помогне не кой да е, а Google Drive приложението за iOS. То, разбира се, също бе ъпдейтнато и вече включва настройка за още по-лесна смяна.

Когато отворите последната версия на Drive за iOS, можете да влезете в Menu > Settings > Backup, където вече е налична опция за автоматичен бекъп на снимки, видео, контакти и календар.

Тази нова настройка прави прехвърлянето на тези данни изключително лесно, макар и не чак толкова бързо. Според Google, ако информацията ви е много, това може да отнеме до няколко часа. През това време се препоръчва вашият iPhone да остане включен на зарядно и свързан към надежден Wi-Fi. За да работи прехвърлянето трябва също Google Drive да остане отворен през цялото време.

Ако обаче искате да прехвърлите нещо повече от снимки, видео, контакти и календар, то само Google Drive няма да ви свърши работа. В този случай Google съветват да включите своя iPhone към новия си Pixel (или който и да е друг Android телефон) с Apple кабела и приставката, част от Pixel комплекта (просто преходник от стандартно USB към USB Type-C). След това опциите на екрана при ключване на Android устройството ще ви покажат как да прехвърлите всичко — музика, съобщения и т.н., включително и контакти, календар, снимки и видео.

За повече информация можете да гледате видеото от Google по-горе или да посетите Support страницата. Ако все още не виждате Backup опцията в настройките на Google Drive за iOS, може ъпдейтът за вас все още да не е наличен. Очаквайте го до няколко дни.