Google се готви да представи Android N на широката публика към края на лятото и през това време изкарва предварителни версии на операционната система, които да помогнат на разработчиците да финализират интеграцията на приложенията си, за да могат те да работят безпроблемно с новия приложно-програмен интерфейс (API).

Точно с това е свързана и последната за сега, четвърта предварителна версия на Android N, която излезе вчера. В нея няма нищо интересно, с което да се заиграят потребителите. За сметка на това, разработчиците получават ъпдейт на програмния интерфейс, както и напълно премахване на технологията, която щеше да прилича по функционалност на 3D Touch. Първоначалната идея на Google бе Android N да поддържа подобна технология, но през май разбрахме, че това отпада за по-нататъшен ъпдейт.

А какво за името на Android N? В новата предварителна версия Google не пропуснаха да се пошегуват и с това – скритата изненада в Android този път се шегува с буквата N и както докладват от 9to5google, е следната:

Името Namey McNameface е и подсказка за скорошната история на Boaty McBoatface – корабът, чието име бе избрано чрез гласуване от широката публика. Дали не е възможно да се случи нещо подобно и с избора на име за Android N?