Google / The Verge
Google / The Verge
Google / The Verge

На сцената на Nexus събитието, което свърши преди малко, шефът на Android Сундар Пичай обяви, че свалянията на Android приложения от Play Store са надминали 50 милиарда. При последната статистика, обявена от компанията, това число беше 48 милиарда.

Друг индикатор за това колко добре се справя Android екосистемата са броят приложения в магазина. Пичай обяви, че в Play Store вече се предлагат 1 милион приложения. Тези резултати поставят Google доста по-напред от най-големия си конкурент Apple. Изпълнителният директор на плодовата компания обяви на Световната конференция на разработчиците, че над 900 000 апликации са достъпни за сваляне от Apple App Store.

Компанията представи и нов Nexus, както и нова версия на Android. Повече по темите тук и тук.

Сподели
Предишна страницаВсичко за новия Android 4.3 Jelly Bean
Следваща страницаGoogle атакува Game Center с ново приложение Google Play Games
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg