На практика има два вида Android устройства, които се продават на пазара. Едните са сертифицирани от Google, а другите съответно не са. Тези, преминали през “ръцете” на компанията, се продават преинсталирани с приложения на Google (включително Play Store).

Google много отдавна прилагат тази практика върху някои устройства с Android. Как обаче да разберем, че даден телефон е сертифициран от Google преди да си го закупим? Ето, че компанията е измислила начин. Върху кутията на мобилното устройство ще има лого Google Play Protect, като това на снимката по-горе.

Google Play Protect е част от изискванията, които Google имат към устройствата на Android, за да получат дадения сертификат. Това включва неща като антивирусна система и поддръжка на функцията Find My Device.

Ясно е, разбира се, че повечето големи смартфон производители като Samsung и LG минават задължително през Google. Ако обаче искате да си купите устройство от по-малко позната компания, се оглеждайте за зеления щит на кутията, за да си спестите по-нататъшни главоболия.

1 коментар

  1. Какво се има впредвид с “да си спестите по-нататъшни главоболия” ?

Comments are closed.