Вчера ви разказахме за това как WikiLeaks излязоха с доклад за възможностите на ЦРУ да следи и подслушва потребители на различни технологични джаджи — от iOS и Android устройства, до Samsung smart телевизори… В доклада са включени общо 8761 документа, описващи дори и вече успешно хакнати устройства.

Малко след споделянето на доклада, от Apple пуснаха прессъобщение, в което обясниха, че вече са се справили с повечето уязвимости, от които ЦРУ са се възползвали.

Сега е ред на Google, които днес споделиха пред Recode, че те също са пуснали пачове за по-голямата част от дупките в сигурността, които са позволили на ЦРУ да хакват Android и Chrome устройства. Нито Google, нито Apple обаче не казват колко от уязвимостите остават и тепърва трябва да бъдат пачнати.

Хийтър Адкинс, директор по сигурността на информацията в Google, споделя: “уверени [сме], че ъпдейтите за сигурност и защита както в Chrome, така и в Android вече пазят потребителите от повечето от тези предполагаеми уязвимости.” Освен това Google продължават да анализират останалите дупки в сигурността и ще се справят с тях в най-скоро време.