Google Logo in Building43 // Изображение: Robert Scoble/ Flickr.com
Google Logo in Building43 // Изображение: Robert Scoble/ Flickr.com

Google започна изпробването на услуга, чрез която потребителите, които  правят своите поръчки по електронен път ще могат да ги получават в същия ден. За тестови регион компанията си е избрала града Сан Франциско. Ако успее, Google ще се превърне в сериозен съперник на Amazon, WalMart и eBay, които също се опитват да реализират подобни проекти.

Според Bits, Google няма за намерение да управлява складове или превоз на стоки, но ще се съюзи с търговци на дребно и фирмите, предлагащи куриерски услуги. Верига национални разпространители на САЩ и други търговци участват в тестването на новата услуга. Реализирането и би премахнало една от основните пречки в електронната търговия, а именно получаването на стоката в деня на закупуването ѝ.

Източник: Electronista

Сподели
Предишна страницаИзлезе Draw Something за Windows Phone, Lumia с ексклузивен период
Следваща страницаНищо ново: iPad Mini почти разпродаден
Ангел Симеонов е студент по книгоиздаване във ФЖМК на СУ "Св. Климент Охридски". Има шестмесечен стаж във списание VICE, където се занимава с писане и превод на статии с различна тематика. Темите от които се интересува са мобилните устройства, мобилните оператори, социалните мрежи и приложения, маркетинг и социология.