Да помним десетки различни пароли е едно от най-досадните неща на света, но е нужно ако искаме акаунтите ни в различните услуги да останат сигурни. Това е на път да се промени, но все пак ще минат години докато бъде разработен начин за влизане където и да е без парола (или поне не и такава, каквато я познаваме днес). Първата стъпка пък, както в много други случаи, направиха Google – в reddit днес, потребител сподели, че е получил ранен достъп до нова функционалност, позволяваща влизане в Google профила ви без парола.

“Как става това?” ще попитате… Ето как – когато настроите съответната опция в Google профила си, вече ще имате възможност да ползвате своя смартфон за да оторизирате влизане в профила си през компютър (снимката по-горе). След това, когато въведете email-а си на някоя машина, ще получите нотификация на телефона си – там само трябва да натиснете Yes, за да одобрите влизането.

Reddit потребителят най-вероятно е получил този ранен достъп, тъй като притежава устройство Nexus 6P. За това и не знаем дали тази функционалност е още в бета версия, или вече е започнал т.нар. поетапен roll out. Чакаме повече информация от Google.

google-login-via-phone

1 коментар

Comments are closed.