ruth porat финансов директор

Google обяви днес, че е наела Рут Порат, която беше главен фанансов директор на Morgan Stanley. Порат е описвана като “най-влиятелната жена на Wall Street” и “неуморен работник”, който е провеждал телефонни разговори по време на раждането на първия си син. Порат ще заема длъжността главен финансов директор в Google.

Виж още: Google продължава работата по Glass

Назначението на Порат идва две седмици, след като предшиният финансов директор Патрик Пичет обави, че се пенсионира. Порат е започнала работа в Morgan Stanley през 1987 г., като след напускането й на 30 април мястото й ще бъде заето от Джонатан Прузан.

Технологичната индустрия не е чужда на Порат – тя е ръководила технологичния франчайз на банка по време на интернет бума. Google обяви в блог пост, че Порат ще започне работа на 26 май. “Ние сме изключително щастливи, че намерихме такъв талантлив, опитен и силен директор. Очаквам с нетърпение да се уча от Рут, докато продължаваме с нововъведенията в нашата област – от търсенето и реклами, до Android, Chrome и YouTube – както и инвестирането по един внимателен и дисциплиниран начин”, заяви Лари Пейдж, съосновател и главен изпълнителен директор на Google.