Според Recode, лабораторията X на Google е разработвала идеи за мощно самостоятелно VR устройство, което да се яви като конкурент на големите играчи в лицето на Oculus Rift и HTC Vive. Това обаче е останало в миналото, след като компанията е решила да се съсредоточи върху Daydream VR платформата си, построена върху Android.

Не е ясно до къде точно в разработките си са стигнали от Google, но се предполага, че джаджата е щяла да бъде напълно самостоятелна, без нужда от свързване със смартфон, както ще бъде при Daydream. Много от проектите, разработени в лабораторията X (която вече е отделна компания под шапката на Alphabet), биват прекратени в един или друг момент. Всъщност малко от тях виждат бял свят, така че днешната новина не е учудваща.

В други новини, The Verge споделят, че въпреки това софтуерният гигант работи в посока разработване на друго VR устройство – хедсет с дисплей, който ще смесва виртуална реалност с аугментирана реалност. За тази джаджа все още не знаем нищо, така че е малко рано да спекулираме каквото и да е (още повече ако това също се окаже поредния експеримент).