Android One

Android One

Преди известно време Google обяви Android One, като обеща, че системата е направена така, че да облекчи разработчиците на софтуер в ниския ценови клас. Слуховете се оказаха верни и стартът на първите телефони с Android One ще е в Индия, където водещи производители са Micromax, Spice и Karbonn.

Очаква се системата да стартира с голям избор от езици, като Хинди е потвърден. Повече публикации в Google Play Newsstand от локални източници бяха обещани, като това няма да е единствената екстра. Очаква се телефоните с Android One да дават опция за сваляне на YouTube видеа на самото устройство. Дали това ще е услуга подобна на Spotify, запазваща файловете в самото приложение правейки ги Offline достъпни, все още не е известно.

Когато говорим за достъпни смартфони, трудно може да си представим, че може да очакваме главозамайващи спецификации, но ето какви са характеристиките на устройствата, които производителите, които изброих по-горе, предлагат на този етап:

 

• Екран: 4.5″

• РАМ: 1GB

• Камери: 5 мегапикселова основна + 2 задна.

• Процесор: MediaTek  с четири ядра на честота 1.3Ghz.

• Две сим карти, microSD и FM Radio.

 

Android One

 

Цената на тези смартфони се очаква да е в порядъка на 100 долара, а ако съдим по качествoто на телефоните направени от Karbonn, за които вече сме правили и ревю, ще кажем, че очакваме солидни телефони на идеална цена.

За тези от вас, които не са запознати с Android One ще кажа, че това е платформа, която ще е изчестена, без модификации от производителите, която ще получава ъпдейти директно от Google, без да зависят от производителя. Това е решение на един от основните проблеми, с които Google се бори в битката с Apple и унифицираната iOS операционна система.

Явно и производителите са доволни от представянето на тази лека версия на Android, след като част от големите имена потвърдиха, че се захващат с нея, а ето и част от тях: HTC, Lenovo, ASUS, Acer и сензационно появилите се в света на качествените смартфони – Panasonic.

 

Сподели
Предишна страницаСлед 20 години „Женени с Деца“ се завръща?
Следваща страницаWindows Phone ще бъде ребрандиран на семплото Windows
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.