Един слух витае тези дни из световната мрежа. А той е, че Google ще представят следващите модели от серията Pixel – Google Pixel 3 и 3XL. Засега може би това не са официалните имена на новите флагмани, но се предполага, че ще бъдат коренно различни от досегашните модели.

Компанията започна да се съвзема от сътресенията, през които премина след като изкупи хардуерния бизнес на HTC през 2017 г и привлече екипът стоящ зад разработката му. Тогава компанията плати над 1,1 трлн. долара. Тази сделка позволи на американците да придобият доста от патентите на някогашното величие HTC, което в последно време е далеч от най-доброто на което са способни.

Като се има предвид жестоката конкуренция в Apple и може би предстоящ отговор от гиганта от Купертино, компанията трябва да побърза да пусне новото поколение телефони, за да затвърди мястото си сред елита в този бранш.

Сегашният модел на Pixel е затвърдил позицията си на телефон от висок клас, като е съчетан с камера с висока производителност, бърз процесор и чист Android, който винаги първи получава последните ъпдейти.

С оглед на задаващия се Android P, компанията има предимство пред Apple с чисто новите си функции, който не могат да бъдат намерени в конкурентите от Apple.

Но това в никакъв случай не значи, че всичко е наред и пътят пред компанията е чист. От Google се стараят да избегнат проблемите, които се появиха с предшественика, като мъртвите пиксели и други дефекти свързани с OLED дисплейте. Тези грешки веднага бяха забелязани от потребителите и медиите и бяха придружени с негативни коментари, които се отразиха и върху продажбите и в резултат на това компанията беше принудена да разшири гаранционните условия за поддържка на телефоните си.

Относно промените в дизайна, на годишната конференция на Google имаше доста слухове относно това как ще изглежда бъдещия флагман.

В следващите редове ще ви представим някой от тях:

 

Pixel 3 може би ще бъде представен през Октомври 2018г?

На 04.10.2016г компанията представи оригиналния Pixel и по-голямата му версия Pixel XL. Точно година по-късно дебютира следващото поколение Pixel – Pixel 2 и Pixel XL. Може би ако се водим по това трябва и тази година да очакваме следващото голямо събитие на което ще бъде представен новия телефон от компанията.

 

Това ще бъде първият телефон с новата ОС Android P?

Следващата версия на операционната система Android – Android P според запознати, ще предостави възможност за работа с телефона чрез жестове и е логично компанията да я представи в новите модели. През май Google демонстрираха две бета версии на Android P.

Тъй като това вече го има в конкурентния Iphone, ръководителите от компанията са отделили повече внимание върху новия интерфейс, който е разработван близо година като имат желание да премахнат напълно физическите бутони на телефоните работещи под ОС Android.

Телефонът може да се сдобие с безжично зареждане

След като прегледаха втората бета версия на Android P, хакерите от XDA Developers откриха скрит скрипт в кода на операционната система, който потвърждава, че ще има безжично зареждане. Това се подкрепя и от факта, че телефонът ще разполага със стъклено задно покритие, което идеално работи със станции за безжично зарядно. Компанията беше започнала подобен проект през 2015 г, но спря след пускането на Nexus 5X и Nexus 6P. Възможно е да бъде върната тази функция, за да бъде телефонът конкурент на IPhone 8 и IPhone X.

Две предни камери и нов дисплей

В допълнение към прореза, който се забелязва в телефона, Pixel 3XL ще има дисплей, който ще заема изцяло предната част на телефона, както и две предни камери, докато “по-малкия брат” Pixel 3 няма да разполага с тези екстри.

Германският новинарски сайт WinFuture твърди, че разполага със запис потвърждаващ, че компанията ще си сътрудничи с тайванския производител на IPhone – Foxconn, който ще има ангажимента да изгради изцяло “нов хардуер на дисплея”.

Може ли този модел да е пълно копие на Pixel 2?

Според първата партида непотвърдени снимки на Pixel 3, може би телефонът няма да изглежда коренно различно от предшественика си Pixel 2. Няма потвърждение на верността на това, но по снимките личи, че телефонът ще разполага с високоговорител, който ще е разположен в долната част на флагмана, една задна камера и заден стъклен панел.

Това ли ще е най-евтиния Pixel досега представян от компанията?

Google твърди, че разработва смартфон от “среден клас” от серията Pixel, който ще е предназначен за нововъзникващите пазари и е твърде вероятно още това лято да дебютира на сцената.

Не е ясно обаче дали телефонът ще бъде представен в САЩ, тъй като там обикновено телефоните на компанията дебютират през октомври.

Но каквото и да подготвят от компанията със сигурност новия продукт може би ще е големият конкурент на IPhone2 , който от Apple се готвят да представят по същото време.

Сподели
Предишна страницаXaiomi подготвя нов телефон?
Следваща страницаКак да ползваме супер ефективно операторите за търсене на Google
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.