Google отново промени облика на страницата с намерените резултати. Компанията обяви чрез своя блог Inside Search, че смяната на лявата странична лента с хоризонтална има за цел да предостави на клиентите устойчива среда на търсене, без значение от устройството и размера на неговия дисплей. Засега промяната е видима само за потребителите от САЩ.

Новият дизайн може и да позволява по-лесно търсене през мобилни устройства, но изглежда като стъпка назад. Почти сигурно е че потребителите, които използват често опциите за напреднали на търсачката ще бъдат възмутени от това, че достъпът до тези инструменти е „скрит” от няколко менюта. Въпреки това компанията заяви, че смята да разпространи ъпдейта и по други райони.

Източник: BGR

Сподели
Предишна страницаApple с недостиг на iPhone 5
Следваща страницаСлух: iPad Mini 2 ще бъде с Retina Display?
Ангел Симеонов е студент по книгоиздаване във ФЖМК на СУ "Св. Климент Охридски". Има шестмесечен стаж във списание VICE, където се занимава с писане и превод на статии с различна тематика. Темите от които се интересува са мобилните устройства, мобилните оператори, социалните мрежи и приложения, маркетинг и социология.